top of page
Search

Deze zomer was ik op zoek naar een camping om te overnachten om de dag nadien flink door te rijden richting ‘bestemming’. Ook al was het maar voor 1 nacht, toch had ik graag een leuke camping gevonden. Ten laatste rond 16u à 17u wou ik zeker zijn van mijn plekje, zodat ik alles rustig kon opzetten en mezelf wou besparen van de nodige stress.


Zo gezegd, zo gedaan. Net aangekomen in een klein dorpje, installeerde ik mijn tent rond 16u. Ik herinner me dat ik nog twijfelde: ‘ben ik wel zeker dat ik mijn tent hier wil opzetten?’ Deze plek voelde niet goed, veel te grote camping, niet mijn ding…


Maar toch, ik wou geen risico’s nemen en negeerde mijn intuïtie in alle talen! Ik voelde me die dag niet echt in allerbeste humeur. Ja je raadt het goed, het was die week van de maand waarvan elke gevoelige vrouw wel begrijpt wat ik bedoel. 😉


Nog geen uur later stond mijn tent op en besloot ik een toertje te maken in de nabije omgeving. 5 minuten verder, zag ik plots aan mijn linkerzij een smal weggetje met een bordje waarop stond Camping **. Ik voelde het meteen in mijn grote teen, spijt zou me weldra overvallen!


Jawel, een supergezellige kleine rustige camping op een idyllisch stuk land. Ik kreeg bijna een inzinking! Help, ik wist het!


Waarom liet ik de controle overheersen boven mijn intuïtie?


Hoe kon ik zo ‘stom’ zijn om niet een beetje meer vertrouwen te hebben in mezelf?


Ik kon maar niet loslaten dat ik op een overvolle, véél te grote camping stond vol luidruchtige Noorderburen met een arrogante uitbaatster. Dat een trein om de haverklap mijn rust verstoorde en een bende kinderen van een groep marginale buren mijn zenuwstelsel regelrechte schade aandeden.


Hoe was het mogelijk dat ik me zo liefdeloos en gefrustreerd voelde en er niet in slaagde de realiteit te accepteren?



Van strengheid naar mildheid :


Misschien herken je het wel dat je er ook niet steeds in slaagt om bepaalde omstandigheden te accepteren? Misschien ben je ook wel eens boos op jezelf omdat je jezelf als een ‘zwakkeling’ ervaart? Omdat je jou liever sterker, energieker, slimmer liefdevoller, of meer gedisciplineerd wilt voelen? Of omdat je baalt dat je het allemaal wel wéét in theorie, maar het niet kan toepassen in de praktijk?


Ik begrijp je, en toch… het heeft geen zin om te kloppen met die hamer!


Vaak vragen mensen me : ‘Milder worden voor jezelf, hoe doe je dat?’ Hoe kan ik minder kritisch worden voor mezelf?


Mijn antwoord is dat strengheid voor jezelf een mechanisme is die gestuurd wordt door perfectionisme. Je hebt een beeld van jezelf (of van iets of iemand) en je baalt dat jij (de ander of de situatie) niet voldoet aan dat beeld. Het kritische deel is sterker dan jezelf en onaangename gevoelens (bv. frustratie, boosheid, teleurstelling…) zijn de motor die je drijven tegenover jezelf en/of jouw omgeving. Het resultaat is dat je moeite hebt om mild te zijn voor jezelf en/of voor jouw omgeving en dat je jou laat leiden door je hoofd ipv. door je hart.


De sleutel tot succes is dat je leert om vrede te sluiten met dat kritische deel van jezelf dat zich over emotioneel opstelt. Accepteren dat je jou zo voelt, jouw verzet tegen de realiteit opgeven. Al jouw zelfopgelegde MOETEN’s loslaten! Soms zijn er nu eenmaal van die dagen, ja zélfs op reis, waarop het moeilijk is om mild te zijn … en ook dat is OK!


Minder moeten, meer zijn!


Tot zolang ik niet accepteerde dat het ok was om me slecht te voelen op reis, om moe te zijn, om gefocust te zijn op de minpuntjes van mezelf, van mijn omgeving, om niet in staat te zijn te relativeren dat ik de ‘verkeerde keuze’ had gemaakt, bleef mijn rothumeur me achtervolgen.


Nadat ik in gesprek ging met mijn kritische deel, mijn perfectionisme, mijn controledrang, mijn innerlijke saboteur of hoe je het ook wilt noemen, slaagde ik erin de mildheid voor mezelf en mijn omgeving terug te voelen! Ik liet al het moeten los en mocht gewoon zijn wie ik was op dat moment… in al mijn imperfecties!


En dat lieve mensen beschrijf ik graag als de wet van acceptatie. Wanneer je komt tot acceptatie, dan komt er altijd transformatie!


Hoe slaag jij erin milder te worden voor jezelf?


Meer hulp nodig om jouw innerlijke saboteur, jouw kritische deel tot rust te brengen?


Ik help je graag verder via stresscoaching of hypnotherapie!





82 views0 comments




In deze blog wil ik het hebben over mentale stress. Stress kent vele vormen zoals mentale stress, sociale stress, emotionele stress en fysieke stress.  

Mentale stress heeft te maken met de manier waarop je denkt. Ken je de film ‘What woman want’ waarin Mel Gibson de hoofdrol speelt en alle gedachten kan lezen van elke vrouw die hij tegenkomt? Soms zijn de gedachten hilarisch, soms ook deprimerend…Wel, mochten wij elkaars gedachten kunnen lezen, denk je niet dat we dan een klein beetje voorzichtiger zouden zijn met wat we denken? Ik denk het wel. 😉 

We hebben dagelijks zo’n 40  000 tot 60 000 gedachten. En wist je dat 98% identiek zijn als die van dag ervoor? Dat betekent dat het grootste deel van onze gedachten onderbewust gebeuren en als een soort automatische piloot functioneren.  Langdurige negatieve gedachten leiden tot chronische stress en ziekte. De wetenschap is het hier inmiddels over eens.

Voel je jou down, verdrietig, boos, teleurgesteld … ? Ongetwijfeld is hier een negatief gesprek met jezelf aan vooraf gegaan. Onaangename gevoelens zijn altijd het gevolg van negatieve gedachten. En het zijn die negatieve gedachten die ons down, moe of zelfs ziek maken op lange termijn. 

Maar er is goed nieuws! Je kan wel degelijk leren om constructievere gesprekken te voeren met jezelf!

Anders leren denken…het kan!

Mensen zeggen me wel vaker  ‘wat ben jij veranderd’, wat heb jij gedaan?’ Mijn antwoord is dat ik niet veranderd ben, maar dat mijn manier van denken veranderd is! 

Zelf ben ik jàren meester geweest in het voeren van negatieve gesprekken met mezelf, dus ik weet als geen ander dat het geduld en discipline vraagt om je geest te herprogrammeren! En ik heb ontdekt wat een effectieve weg hiernaar toe is! 

Als grote liefhebber van de quantumfysica ben ik enorm geboeid door dit thema en heb ik werkelijk mijn leven getransformeerd door anders te leren denken. 

Ik zeg altijd als ik het kan, dan kan jij het ook! 

Daarom deel ik in deze blog mijn me-time ritueel met jou en laat ik je zien hoe deze kleine oefening een grote impact kan hebben op je dagelijkse leven. 

3 vereisten die nodig om jouw me-time ritueel te doen slagen zijn : 

1 doe het elke dag : de kracht van herhaling zorgt ervoor dat het een gewoonte wordt voor je lichaam en geest. Op de duur word jouw me-time ritueel zoals je tanden poetsen, je zal het nodig hebben om je goed te voelen 😉 

2. doe het met je volle bewustzijn : geen smartphone geluiden die je uit jezelf halen. Je brein mag in geen geval afgeleid worden. Dit is écht jouw me-time moment! 

3. Doe het in volle acceptatie : je intentie is om te focussen op wat goed loopt, waar je blij van wordt, om te ‘zakken’ in je lichaam, maar als het je nu eenmaal niet lukt vandaag, accepteer dat en geef niet op! Morgen is een nieuwe dag. Wat vandaag waar is, kan morgen een heel ander verhaal zijn. 

Zo ziet mijn me-time ritueel eruit :Ik kies ervoor om mijn me-time moment ‘s morgens te doen, maar je kan dit ook op een ander tijdstip doen. 

Stap 1 mediteer :   Voor mijn meditatie neem ik 15 minuten de tijd. Eerst maak ik contact met mijn lichaam totdat ik de rust voel en helemaal verankerd ben met mijn ademhaling. Daarna overloop ik een aantal herinneringen die me een goed gevoel geven. Ik probeer die herinneren zo goed mogelijk voor te stellen en her te beleven waardoor ik die positieve gevoelens terug ervaar. Daarna laat ik een straal van licht door mijn hele fysieke, mentale en emotionele lichaam vloeien en richt ik me op gezondheid en heling van deze lichamen. 

Stap 2 beweeg en adem :  Na mijn meditatie begint mijn lichaam zachtjes te ontwaken en ben ik klaar voor wat beweging.  Ik maak hier 10 minuten voor vrij en kies voor een paar krachtige pilatesoefeningen.  Lichaamsbeweging maakt endorfines aan en triggert een positief gevoel in je lichaam en in je geest. Een gezond lichaam creëert een gezonde geest en een gezonde geest zorgt voor een positieve mindset. Met een positieve mindset trek je betere omstandigheden aan.  Op youtube kan je heel wat video’s vinden die je kunnen inspireren om te bewegen.  Ga op zoek naar iets wat bij je past of kies een paar poses uit jouw yoga work-out die je in je kracht zetten. 

Stap 3 : voel je dankbaar en affirmeer :  Nadat ik in mijn lijf ‘gezakt’ ben, ben ik klaar om dieper te voelen. Een ideale timing om mijn dankbaarheid uit te drukken en te affirmeren. Hiervoor neem ik 10 minuten de tijd.   Ik schrijf elke dag een 5 tal zaken op waarvoor en waarom ik dankbaar ben en daarna spreek ik het luidop uit zoals een affirmatie.   bv. ik ben dankbaar dat mijn poetsvrouw mijn huisje proper heeft gekuist, hierdoor voel ik me ontspannen en kan ik me focussen op de zaken die me energie geven.  bv. Ik ben dankbaar dat mijn frigo vol onbewerkte verse voeding zit, hierdoor voel ik me gezond en zit ik lekker in mijn lijf.   Hoe meer je tevreden bent met wat er nu al is, hoe meer je een flow creëert van dingen om dankbaar voor te zijn. Zo werkt het universum! Intentie en verwachting voor een mooie dag zal leiden naar meer van dat.     Is opschrijven niets voor jou?  Je kan ook naar foto’s kijken die je aangename gevoelens geven. Een boekje openslaan met leuke tekstjes, quotes of een dagkaart trekken met een positieve boodschap, het kan allemaal!  Het is vooral belangrijk dat jij het VOELT, want pas dan zal het echt werken! 

Misschien denk je nu ‘ik heb geen tijd hiervoor’ of 'ik ben te gestresst, te moe, te gedeprimeerd'...

Vooraf dacht ik ook dat ik geen tijd had hiervoor. Mijn overtuiging was dat ik een half uur vroeger opstaan echt niet kon maken omdat ik voldoende slaap nodig heb. Maar hé, hoe langer ik dit ochtendritueel doe, hoe meer energie ik krijg. Hoe meer ik in de juiste vibes kom en hoe meer ik de meerwaarde hiervan voel. Ik heb ook meer discipline om vroeg in mijn bed te kruipen ’ s avonds omdat ik al verlang om terug op te staan de volgende ochtend. 

Ik weet dat jij misschien een druk professioneel leven hebt, stressy bent met het opvoeden van je kinderen, of het jou gewoon ontbreekt aan (levens) energieEn toch, ook jij kunt het!

Een belangrijke waarde die ik meegekregen heb uit mijn opvoeding en heel dankbaar voor ben is :waar een wil is, is een weg.

Daarmee wil ik maar zeggen, als je echt de verantwoordelijk zelf in handen wilt nemen om jou in 2019 beter te voelen, maak dan tijd! Geen excuses meer…

Kies jij om in 2019 samen met mij elke dag een ME-time ritueel te doen op weg naar een positiever leven? 

Ik wens je van harte toe dat je de tijd en energie hiervoor vrijmaakt en dat je dag per dag de meerwaarde zal voelen van de mooie transformatie waarmee je bezig bent!

Go for it! 

Lesly

87 views0 comments



Ken je dat gevoel dat je een keuze wilt maken, maar niet durft omdat je bang bent?

Bang om de verkeerde keuze te maken, bang om iets te verliezen, bang voor het oordeel van de buitenwereld…

Het was tijdens mijn reis in juni dat ik een duidelijke keuze maakte voor mezelf! Er was een buffet zo groot en zo overvloedig dat ik het bos door de bomen niet meer zag. De all-in formule bracht overvloed, maar tegelijk ook chaos.

Elke dag kwam het erop aan de juiste keuzes te maken. Als ik dat niet deed, zou ik me alleen maar ongelukkiger voelen.

Bij het maken van mijn keuzes vroeg ik me elke keer af :

‘Hoe wil ik me straks voelen?’ Gezond, energiek en opgewekt? Of opgeblazen en vol schuldgevoel nadat ik elke keer zondig aan de pastabar of dessertbuffet?

Gezondheid is een belangrijke waarde voor me. Vanuit die positieve vraagstelling merkte ik dat het makkelijker werd voor mezelf om keuzes te maken die aansloten bij mijn diepste waarden.

Tony Robbins zegt : “ask yourself the right questions and you will do the right actions!”

Door jezelf de juiste vragen te stellen, maak je een beeld van hoe je jezelf wilt zien in de toekomst.

Hierdoor verleg je jouw focus van angst en (zelf) twijfel naar moed en (zelf)vertrouwen!

Niet alleen aan een overvloedig buffet is het belangrijk om onszelf de juiste vragen te stellen, maar ook iedere dag opnieuw bij het wakker worden is het cruciaal onze focus te houden.

Wie wil jij vandaag zijn? Waar droom je van? Wat kan je vandaag doen om een stap dichterbij jouw droom te komen?

In het leven moet je durven kiezen, niet om te verliezen, maar om ruimte te krijgen voor datgene wat je echt wilt!

De vragen die ik mezelf in juni stelde hebben geleid tot een keuze die ik vandaag alleen maar toejuich! Geen lessen meer geven ’s avonds hebben ertoe geleid dat ik meer energie kan steken in mijn missie en meer vrije tijd overhou voor mezelf.

Ik ben dankbaar dat ik toen die keuze heb gemaakt, dat ik iets heb durven loslaten om ruimte te maken voor iets anders. Dat ik de stem van mijn ego los heb gelaten die zich zorgen maakte om wat de buitenwereld zou kunnen denken.

De juiste keuzes geven altijd innerlijke rust! En zoals je intussen weet, moeten we onszelf hiervoor de juiste vragen durven stellen!

Welke krachtige vraag zou jij jezelf vandaag kunnen stellen opdat je morgen keuzes durft te maken die meer aansluiten bij wie je echt bent?

Ik ben benieuwd!

Liefs

Lesly

Hieronder lees je hoe Sofie en Valerie via loopbaancoaching keuzes hebben gemaakt. Een stap dichterbij hun droom, voorbij hun angst en twijfels.



85 views0 comments
bottom of page