top of page

Ik durf te kiezen, jij ook?
Ken je dat gevoel dat je een keuze wilt maken, maar niet durft omdat je bang bent?

Bang om de verkeerde keuze te maken, bang om iets te verliezen, bang voor het oordeel van de buitenwereld…

Het was tijdens mijn reis in juni dat ik een duidelijke keuze maakte voor mezelf! Er was een buffet zo groot en zo overvloedig dat ik het bos door de bomen niet meer zag. De all-in formule bracht overvloed, maar tegelijk ook chaos.

Elke dag kwam het erop aan de juiste keuzes te maken. Als ik dat niet deed, zou ik me alleen maar ongelukkiger voelen.

Bij het maken van mijn keuzes vroeg ik me elke keer af :

‘Hoe wil ik me straks voelen?’ Gezond, energiek en opgewekt? Of opgeblazen en vol schuldgevoel nadat ik elke keer zondig aan de pastabar of dessertbuffet?

Gezondheid is een belangrijke waarde voor me. Vanuit die positieve vraagstelling merkte ik dat het makkelijker werd voor mezelf om keuzes te maken die aansloten bij mijn diepste waarden.

Tony Robbins zegt : “ask yourself the right questions and you will do the right actions!”

Door jezelf de juiste vragen te stellen, maak je een beeld van hoe je jezelf wilt zien in de toekomst.

Hierdoor verleg je jouw focus van angst en (zelf) twijfel naar moed en (zelf)vertrouwen!

Niet alleen aan een overvloedig buffet is het belangrijk om onszelf de juiste vragen te stellen, maar ook iedere dag opnieuw bij het wakker worden is het cruciaal onze focus te houden.

Wie wil jij vandaag zijn? Waar droom je van? Wat kan je vandaag doen om een stap dichterbij jouw droom te komen?

In het leven moet je durven kiezen, niet om te verliezen, maar om ruimte te krijgen voor datgene wat je echt wilt!

De vragen die ik mezelf in juni stelde hebben geleid tot een keuze die ik vandaag alleen maar toejuich! Geen lessen meer geven ’s avonds hebben ertoe geleid dat ik meer energie kan steken in mijn missie en meer vrije tijd overhou voor mezelf.

Ik ben dankbaar dat ik toen die keuze heb gemaakt, dat ik iets heb durven loslaten om ruimte te maken voor iets anders. Dat ik de stem van mijn ego los heb gelaten die zich zorgen maakte om wat de buitenwereld zou kunnen denken.

De juiste keuzes geven altijd innerlijke rust! En zoals je intussen weet, moeten we onszelf hiervoor de juiste vragen durven stellen!

Welke krachtige vraag zou jij jezelf vandaag kunnen stellen opdat je morgen keuzes durft te maken die meer aansluiten bij wie je echt bent?

Ik ben benieuwd!

Liefs

Lesly

Hieronder lees je hoe Sofie en Valerie via loopbaancoaching keuzes hebben gemaakt. Een stap dichterbij hun droom, voorbij hun angst en twijfels.Comments


bottom of page