top of page

Mijn me-time ritueel voor meer flow! Doe je mee?

In deze blog wil ik het hebben over mentale stress. Stress kent vele vormen zoals mentale stress, sociale stress, emotionele stress en fysieke stress. 

Mentale stress heeft te maken met de manier waarop je denkt. Ken je de film ‘What woman want’ waarin Mel Gibson de hoofdrol speelt en alle gedachten kan lezen van elke vrouw die hij tegenkomt? Soms zijn de gedachten hilarisch, soms ook deprimerend…Wel, mochten wij elkaars gedachten kunnen lezen, denk je niet dat we dan een klein beetje voorzichtiger zouden zijn met wat we denken? Ik denk het wel. 😉 

We hebben dagelijks zo’n 40 000 tot 60 000 gedachten. En wist je dat 98% identiek zijn als die van dag ervoor? Dat betekent dat het grootste deel van onze gedachten onderbewust gebeuren en als een soort automatische piloot functioneren. Langdurige negatieve gedachten leiden tot chronische stress en ziekte. De wetenschap is het hier inmiddels over eens.

Voel je jou down, verdrietig, boos, teleurgesteld … ? Ongetwijfeld is hier een negatief gesprek met jezelf aan vooraf gegaan. Onaangename gevoelens zijn altijd het gevolg van negatieve gedachten. En het zijn die negatieve gedachten die ons down, moe of zelfs ziek maken op lange termijn. 

Maar er is goed nieuws! Je kan wel degelijk leren om constructievere gesprekken te voeren met jezelf!

Anders leren denken…het kan!

Mensen zeggen me wel vaker ‘wat ben jij veranderd’, wat heb jij gedaan?’ Mijn antwoord is dat ik niet veranderd ben, maar dat mijn manier van denken veranderd is! 

Zelf ben ik jàren meester geweest in het voeren van negatieve gesprekken met mezelf, dus ik weet als geen ander dat het geduld en discipline vraagt om je geest te herprogrammeren! En ik heb ontdekt wat een effectieve weg hiernaar toe is! 

Als grote liefhebber van de quantumfysica ben ik enorm geboeid door dit thema en heb ik werkelijk mijn leven getransformeerd door anders te leren denken. 

Ik zeg altijd als ik het kan, dan kan jij het ook! 

Daarom deel ik in deze blog mijn me-time ritueel met jou en laat ik je zien hoe deze kleine oefening een grote impact kan hebben op je dagelijkse leven. 

3 vereisten die nodig om jouw me-time ritueel te doen slagen zijn : 

1 doe het elke dag : de kracht van herhaling zorgt ervoor dat het een gewoonte wordt voor je lichaam en geest. Op de duur word jouw me-time ritueel zoals je tanden poetsen, je zal het nodig hebben om je goed te voelen 😉 

2. doe het met je volle bewustzijn : geen smartphone geluiden die je uit jezelf halen. Je brein mag in geen geval afgeleid worden. Dit is écht jouw me-time moment! 

3. Doe het in volle acceptatie : je intentie is om te focussen op wat goed loopt, waar je blij van wordt, om te ‘zakken’ in je lichaam, maar als het je nu eenmaal niet lukt vandaag, accepteer dat en geef niet op! Morgen is een nieuwe dag. Wat vandaag waar is, kan morgen een heel ander verhaal zijn. 

Zo ziet mijn me-time ritueel eruit :Ik kies ervoor om mijn me-time moment ‘s morgens te doen, maar je kan dit ook op een ander tijdstip doen. 

Stap 1 mediteer :  Voor mijn meditatie neem ik 15 minuten de tijd. Eerst maak ik contact met mijn lichaam totdat ik de rust voel en helemaal verankerd ben met mijn ademhaling. Daarna overloop ik een aantal herinneringen die me een goed gevoel geven. Ik probeer die herinneren zo goed mogelijk voor te stellen en her te beleven waardoor ik die positieve gevoelens terug ervaar. Daarna laat ik een straal van licht door mijn hele fysieke, mentale en emotionele lichaam vloeien en richt ik me op gezondheid en heling van deze lichamen. 

Stap 2 beweeg en adem : Na mijn meditatie begint mijn lichaam zachtjes te ontwaken en ben ik klaar voor wat beweging. Ik maak hier 10 minuten voor vrij en kies voor een paar krachtige pilatesoefeningen. Lichaamsbeweging maakt endorfines aan en triggert een positief gevoel in je lichaam en in je geest. Een gezond lichaam creëert een gezonde geest en een gezonde geest zorgt voor een positieve mindset. Met een positieve mindset trek je betere omstandigheden aan. Op youtube kan je heel wat video’s vinden die je kunnen inspireren om te bewegen. Ga op zoek naar iets wat bij je past of kies een paar poses uit jouw yoga work-out die je in je kracht zetten. 

Stap 3 : voel je dankbaar en affirmeer : Nadat ik in mijn lijf ‘gezakt’ ben, ben ik klaar om dieper te voelen. Een ideale timing om mijn dankbaarheid uit te drukken en te affirmeren. Hiervoor neem ik 10 minuten de tijd.  Ik schrijf elke dag een 5 tal zaken op waarvoor en waarom ik dankbaar ben en daarna spreek ik het luidop uit zoals een affirmatie.  bv. ik ben dankbaar dat mijn poetsvrouw mijn huisje proper heeft gekuist, hierdoor voel ik me ontspannen en kan ik me focussen op de zaken die me energie geven. bv. Ik ben dankbaar dat mijn frigo vol onbewerkte verse voeding zit, hierdoor voel ik me gezond en zit ik lekker in mijn lijf.  Hoe meer je tevreden bent met wat er nu al is, hoe meer je een flow creëert van dingen om dankbaar voor te zijn. Zo werkt het universum! Intentie en verwachting voor een mooie dag zal leiden naar meer van dat.   Is opschrijven niets voor jou? Je kan ook naar foto’s kijken die je aangename gevoelens geven. Een boekje openslaan met leuke tekstjes, quotes of een dagkaart trekken met een positieve boodschap, het kan allemaal! Het is vooral belangrijk dat jij het VOELT, want pas dan zal het echt werken! 

Misschien denk je nu ‘ik heb geen tijd hiervoor’ of 'ik ben te gestresst, te moe, te gedeprimeerd'...

Vooraf dacht ik ook dat ik geen tijd had hiervoor. Mijn overtuiging was dat ik een half uur vroeger opstaan echt niet kon maken omdat ik voldoende slaap nodig heb. Maar hé, hoe langer ik dit ochtendritueel doe, hoe meer energie ik krijg. Hoe meer ik in de juiste vibes kom en hoe meer ik de meerwaarde hiervan voel. Ik heb ook meer discipline om vroeg in mijn bed te kruipen ’ s avonds omdat ik al verlang om terug op te staan de volgende ochtend. 

Ik weet dat jij misschien een druk professioneel leven hebt, stressy bent met het opvoeden van je kinderen, of het jou gewoon ontbreekt aan (levens) energieEn toch, ook jij kunt het!

Een belangrijke waarde die ik meegekregen heb uit mijn opvoeding en heel dankbaar voor ben is : ‘waar een wil is, is een weg.’ 

Daarmee wil ik maar zeggen, als je echt de verantwoordelijk zelf in handen wilt nemen om jou in 2019 beter te voelen, maak dan tijd! Geen excuses meer…

Kies jij om in 2019 samen met mij elke dag een ME-time ritueel te doen op weg naar een positiever leven? 

Ik wens je van harte toe dat je de tijd en energie hiervoor vrijmaakt en dat je dag per dag de meerwaarde zal voelen van de mooie transformatie waarmee je bezig bent!

Go for it! 

Lesly

Comments


bottom of page