top of page
bewerkt_burnout.jpg

Burn-out coaching

Wat is een burn-out?

We dragen zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten in onszelf.  Mannelijke kwaliteiten zijn o.a. presteren, actie, denken en snelheid. Vrouwelijke kwaliteiten gaan meer over voelen, ZIJN, intuïtie en genieten. Wanneer deze kwaliteiten uit evenwicht zijn, raakt onze energie uit balans.

Wanneer je langdurig de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in jezelf hebt verloochend, kan het zijn dat je weinig tijd hebt gemaakt om te genieten en te ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door teveel willen presteren of altijd bezig moeten zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je hormonaal systeem uit balans geraakt, met als gevolg o.a. vermoeidheid, overprikkeling, emotionele uitbarstingen enzovoort. In het ergste geval leidt dit tot bijnieruitputting. Bijnieruitputting houdt verband met een burn-out en vraagt om de nodige zorg.

 

Het verschil tussen burn-out en depressieve gevoelens

Zowel bij een burn-out als bij depressie heb je last van een energietekort. Het verschil is dat je bij een

burn-out nog van alles wil doen, maar je niet meer kan. Bij depressieve gevoelens kan je wel nog iets ondernemen maar je hebt geen zin meer. Dit vergt een totaal andere aanpak.

Heb je last van depressieve gevoelens? Dan kan hypnotherapie hulp bieden.

Wat is burn-out coaching?

Burn-out coaching is een holistische aanpak die je fysieke, mentale, emotionele en sociale veerkracht in kaart brengt. Via de coaching leer je om te gaan met chronische stress en overprikkeling. Je leert hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en energie kunt opbouwen. Je krijgt ook concrete tools en inzichten voor handen. Op die manier leer je stapsgewijs herstellen van je burn-out.

 

Door middel van burn-out coaching herstelt jouw natuurlijke energie, krijg je een andere kijk op jezelf, jouw omgeving én jouw huidige leven.

 

Het resultaat van burn-out coaching is persoonlijke transformatie, meer levensenergie en een leven in overeenstemming met de roep van je hart en ziel. 

Soms leiden de moeilijkste wegen naar de mooiste bestemmingen.

Mijn aanpak

Via een holistische, persoonlijke, warme, intuïtieve en professionele aanpak help ik je op weg naar transformatie en steun ik jou tijdens deze moeilijke fase in je leven. Ik help je om de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in jezelf te herstellen.


De burn-out coaching is gebaseerd op 3 peilers:

 1. Lifestyle

 2. Gedachten en emoties

 3. Relaties en sociale omgeving

1. Lifestyle 

Dit is de eerste fase van de burn-out coaching. Hierin kijken we naar je fysieke veerkracht en je huidige overprikkelingsniveau. We maken een plan op, om te zien welke stappen je eerst kan zetten.

Centraal in deze fase staat jouw algemene levensstijl zoals bijvoorbeeld timemanagement, voeding, lichaamsbeweging en relaxatie. In deze fase is het mogelijk dat we aan de slag gaan met relaxatietherapie.

2. Gedachten en emoties 

Tijdens de tweede fase van de coaching kijken we naar je mentale en emotionele veerkracht. We onderzoeken welke patronen in jezelf ertoe hebben geleid dat jij in een burn-out bent beland.


Centraal in deze fase staat het anders leren omgaan met belemmerende gedachten en emoties
In deze fase is het mogelijk dat we aan de slag gaan met hypnotherapie. (Enkel wanneer blijkt dat jij hiervoor openstaat en dit voor jou van toepassing zou kunnen zijn!) 

3. Relaties en sociale omgeving

In de derde fase van de burn-out coaching kijken we naar je sociale veerkracht. Je hebt nu geleerd om beter voor jezelf te zorgen en hebt meer inzicht gekregen over jouw functioneren en over wie je bent.

Het is tijd om (terug) een stap naar buiten te zetten.

Centraal in deze fase staat hoe jij jouw relaties beleeft ten opzichte van de buitenwereld.

Welke relaties (vriendschap, partner, collega's) liggen misschien mede aan de basis van jouw burn-out en hoe kan je hier anders mee omgaan door hetgeen je hebt geleerd vanuit de vorige fase?

Hoe kan je leren om - met respect voor jouw grenzen - een goed contact op te bouwen met de mensen rondom jou?

 

Op het einde van deze fase ben je klaar om (terug) stappen te zetten richting jouw toekomst. Het is mogelijk dat je wordt doorverwezen voor loopbaancoaching indien zou blijken dat jouw burn-out gerelateerd was aan jouw job.

Voor wie is burn-out coaching geschikt?

Vaak zijn (stress) gevoelige mensen die last hebben van perfectionisme meer vatbaar voor een burn-out.

 • Je wil allerlei zaken doen, maar hebt er geen energie voor.

 • Je voelt je schuldig/zwak omdat je niet meer kan. 

 • Je bent snel overprikkeld.

 • je hebt emotionele uitbarstingen.

 • Je legt de lat te hoog voor jezelf.

 • Je bent perfectionistisch van aard.

 • Je hebt moeite met het stellen van grenzen.

 • Je bent niet gauw tevreden over jezelf, jouw resultaten.

 • Mogelijk snakt je naar koffie en/of snelle suikers om de dag door te komen.

Misschien weet je niet goed of je burn-out coaching of stresscoaching nodig hebt?

Geen nood! Bij het eerste intakegesprek zullen we samen helderheid creëren.

Tarief:

Voor een sessie van gemiddeld 1 uur tot 1.30u 
Tarief: 80 euro

Praktisch

Een burn-out coaching sessie duurt gemiddeld 1 uur. De duur van het aantal sessies hangt volledig af van de diepte van jouw burn-out. Dit wordt in het eerste gesprek besproken.

Getuigenissen

bottom of page