top of page
hypnose_foto.jpg

Hypnotherapie

Waaraan denk jij bij hypnose? Laat ik even alle taboes en clichés wegnemen! De hypnose waar ik mee werk is geen hocus pocus showhypnose.
Een misverstand die vaak heerst rond hypnose is dat je alle controle verliest en niet meer zou weten wat er gebeurt. Dit is absoluut niet juist!
De therapeutische hypnose (hypnotherapie) waarmee ik werk kan je vergelijken met een diepe relaxatie die je helpt om je helemaal te ontspannen. Met dat verschil dat je niet in slaap valt, maar wel helemaal gefocust bent op mijn stem.

Het onderbewuste

Vlak voor je in slaap valt, komt jouw brein in een staat van Theta waves. Dit zijn frequenties die ervoor zorgen dat we toegang krijgen tot de poort van jouw onderbewuste. In het onderbewuste slaan we onze belemmerende overtuigingen, onverwerkte emoties op.

Je onderbewuste kan je vergelijken met een computer. Op jouw computer staan allerlei programma’s die ervoor zorgen dat je goed functioneert. Wanneer je pijnlijke ervaringen hebt meegemaakt ontstaat er als het ware een crash in jouw computer. Hierdoor werkt jouw systeem niet meer goed. Je krijgt last van negatieve gedachten en gevoelens en snapt niet goed waarom.

 

 

 

 

 

Doorbreken van negatieve programma’s

Gebeurt het dat je elke keer opnieuw last hebt van angst, onzekerheid, een ongelukkig gevoel?

De reden hiervoor is dat de onbewuste negatieve programma’s (negatieve overtuigingen, onverwerkte emoties ...) krachtiger zijn dan je bewuste gedachten. 

Binnen je bewuste gedachten ligt jouw wilskracht, wat slechts zorgt voor een tijdelijke verandering.

Echte veranderingen gebeuren door te werken aan de oorzaak van de het probleem die zich afspeelt in het onderbewuste.

 

Hypnotherapie

Via hypnotherapie gaan we aan de slag met die onderbewuste gedachten, onverwerkte emoties uit het verleden ...

Ik werk graag aan de oorzaak of de wortel van het probleem. Zo zorgen we voor een blijvende verandering. Geen oppervlakkige symptoombestrijding dus! 

 

Het resultaat is dat je (oude) pijn loslaat en nieuwe, veerkrachtige gedachten en gevoelens ontwikkelt, waardoor je jou gelukkiger voelt.

Hypnotherapie kan helpen bij tal van problemen:

 • algemene stressklachten.

 • burn-out.

 • perfectionisme.

 • een gebrek aan zelfvertrouwen.

 • overmatig piekeren.

 • angst.

 • paniekaanvallen.

 • bindings -en verlatingsangst.

 • onverwerkte ervaringen uit het verleden, trauma.

 • eetproblemen.

 • neerslachtige en depressieve gevoelens.

De eerste sessie

De eerste sessie bestaat uit een uitgebreid intakegesprek. Ik hecht veel belang aan het opbouwen van veiligheid en een goede vertrouwensband

 

Vervolg  sessies

Tijdens de volgende sessies starten we de hypnotherapie op.

Ik ben ook regressietherapeute. Mocht blijken uit het intake dat het nodig terug te keren naar pijnlijke ervaringen uit het verleden, dan kan dit ook een mogelijkheid zijn. Dit beslissen we samen in het 1st gesprek.

Wat je ziet is geen feit, maar een weerspiegeling van jouw onbewuste gedachten en gevoelens!

Tarief

Eerste sessie : intake
Deze sessie duurt 1.30 uur

Tarief: 85 euro

             

Vervolgsessies :
Deze sessies duren gemiddeld 1.30u
Tarief: 100 euro per sessie

Praktisch

Afhankelijk van jouw hulpvraag en de diepte van de problematiek kunnen er 2 tot 3 hynotherapie sessies nodig zijn, maar dat is geen verplichting.

Getuigenissen

bottom of page