hypnose_foto.jpg

Hypnotherapie

Waaraan denk jij bij hypnose? Laat ik even alle taboes en clichés wegnemen! De hypnose waar ik mee werk is geen hocus pocus showhypnose. Je hoeft er niet bang voor te zijn. Het is een therapeutische hypnose (hypnotherapie) die bedoeld is om jou in een diepe staat van ontspanning te brengen.

Het onderbewuste

Vlak voor je in slaap valt, komt jouw brein in een staat van Theta waves. Dit zijn frequenties die ervoor zorgen dat we toegang krijgen tot de poort van jouw onderbewuste. In het onderbewuste slaan we onze belemmerende overtuigingen en trauma’s op.

Je onderbewuste is als het ware je harde schijf. Op die harde schijf staan alle programma’s die jouw gevoelens en gedrag aansturen. Vaak hebben we onbewuste boodschappen meekregen in onze kindertijd die ons nu eerder belemmeren dan vooruithelpen.

 

 

 

Doorbreken van negatieve programma’s

Gebeurt het dat je elke keer opnieuw last hebt van jouw innerlijke criticus? Of, dat je telkens dezelfde emotie ervaart in een bepaalde context?
Je weet wel wat er scheelt en wat je zou ‘moeten’ doen, maar toch slaag je er niet in!

Misschien heb je zelfs al pogingen tot therapie ondernomen, zonder resultaat.


De reden hiervoor is dat de onbewuste negatieve programma’s (belemmerende overtuigingen, trauma’s) krachtiger zijn dan je bewuste gedachten. 

Binnen je bewuste gedachten ligt jouw wilskracht, wat slechts zorgt voor een tijdelijke verandering.

Echte veranderingen gebeuren door te werken aan de kern van de het probleem, het onderbewuste.

 

Hypnotherapie

Via hypnotherapie gaan we aan de slag met die onderbewuste belemmerende gedachten en/of trauma’s.

Ik werk graag aan de kern of wortel van het probleem. Dit betekent dat we vaak (niet altijd!) terugkeren naar het verleden, waar het trauma of de belemmerende overtuiging is ontstaan.
Zo zorgen we voor een
blijvende verandering. Geen oppervlakkige symptoombestrijding dus! 

 

Het resultaat is dat je oude pijn loslaat en nieuwe, veerkrachtige gedachten ontwikkelt, waardoor je jou beter voelt en anders gaat gedragen.

Hypnose kan helpen bij tal van problemen:

 • algemene stressklachten.

 • burn-out.

 • perfectionisme.

 • overmatig piekeren/ een sterke innerlijke criticus.

 • angsten voor de toekomst.

 • een gebrek aan zelfvertrouwen.

 • traumatische ervaringen.

 • verslavingen.

 • emotionele eetbuien.

 • neerslachtige en depressieve gevoelens.

 • bindings -en verlatingsangst.

 

Het eerste gesprek

De eerste sessie is een coachend intakegesprek. Samen met jou breng ik in kaart waarrond we gaan werken in de volgende sessies. Tijdens dit eerste gesprek testen we ook jouw gevoeligheid voor hypnose en welke methodes ik best gebruik om jou in een diepe hypnose te krijgen.

Niet iedereen is gebaat met hypnose. Daarom is die eerste sessie uiterst belangrijk. Wanneer we merken dat hypnose niets voor jou is, kunnen we ervoor kiezen om via andere manieren te werken. Dit kan bijvoorbeeld met stresscoaching of relaxatietherapie of via een combinatie van coaching en  hynotherapie. Sowieso ervaren mensen het eerste gesprek als verhelderend en zet het hen aan tot de eerste stappen in hun transformatieproces.

Wat je ziet is geen feit, maar een weerspiegeling van jouw onbewuste gedachten!

Tarief

Coachend intakegesprek + gevoeligheidsstest:
Dit gesprek duurt gemiddeld 1 uur tot anderhalf uur
Tarief: 60 euro/uur

75euro/1.30 uur

             

Hypnotherapie sessie:
Deze sessie duurt gemiddeld anderhalf uur tot 2 uur
Tarief: 120 euro

Praktisch

In de sessie volgend op het intakegesprek starten we met de hypnotherapie. Afhankelijk van jouw hulpvraag en de diepte van de problematiek kunnen er 2 tot 4 sessies nodig zijn.

Lesly Vancoillie

Als erkend coach en therapeut in Kuurne en Kortrijk help ik je op weg naar meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en zelfliefde.

© 2020 Copyright Lesly Vancoillie 

Ben je klaar voor verandering?