hypnose_foto.jpg

Hypnotherapie

Waaraan denk jij bij hypnose? Laat ik even alle taboes en clichés wegnemen! De hypnose waar ik mee werk is geen hocus pocus showhypnose. Je hoeft er niet bang voor te zijn. Het is een therapeutische hypnose (hypnotherapie) die bedoeld is om jou in een diepe staat van ontspanning te brengen.

Het onderbewuste

Vlak voor je in slaap valt, komt jouw brein in een staat van Theta waves. Dit zijn frequenties die ervoor zorgen dat we toegang krijgen tot de poort van jouw onderbewuste. In het onderbewuste slaan we onze belemmerende overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma’s op.

Je onderbewuste kan je vergelijken met een computer. Op jouw computer staan allerlei programma’s die ervoor zorgen dat je goed functioneert. Wanneer we pijnlijke ervaringen hebben meegemaakt ontstaat er als het ware een crash in jouw computer. Hierdoor werkt jouw systeem niet meer goed. Je krijgt last van negatieve gedachten en gevoelens en snapt niet goed waarom.

 

 

 

 

 

Doorbreken van negatieve programma’s

Gebeurt het dat je elke keer opnieuw last hebt van jouw innerlijke criticus? Of, dat je telkens dezelfde emotie ervaart in een bepaalde context?
Je weet wel wat er scheelt en wat je zou ‘moeten’ doen, maar toch slaag je er niet in!

Misschien heb je zelfs al pogingen tot therapie ondernomen, zonder resultaat.


De reden hiervoor is dat de onbewuste negatieve programma’s (belemmerende overtuigingen, onverwerkte emoties, trauma’s) krachtiger zijn dan je bewuste gedachten. 

Binnen je bewuste gedachten ligt jouw wilskracht, wat slechts zorgt voor een tijdelijke verandering.

Echte veranderingen gebeuren door te werken aan de kern van de het probleem, het onderbewuste.

 

Hypnotherapie

Via hypnotherapie gaan we aan de slag met die onderbewuste belemmerende gedachten, onverwerkte emoties en/of trauma’s.

Ik werk graag aan de kern of wortel van het probleem. Dit betekent dat we terugkeren naar het verleden, waar de onverwerkte emoties, de belemmerende overtuiging of het trauma vastzitten.
Zo zorgen we voor een
blijvende verandering. Geen oppervlakkige symptoombestrijding dus! 

 

Het resultaat is dat je (oude) pijn loslaat en nieuwe, veerkrachtige gedachten en gevoelens ontwikkelt, waardoor je jou gelukkiger voelt en je anders gaat gedragen.

Hypnotherapie kan helpen bij tal van problemen:

  • algemene stressklachten.

  • burn-out.

  • perfectionisme.

  • overmatig piekeren/ een sterke innerlijke criticus.

  • een gebrek aan zelfvertrouwen.

  • bindings -en verlatingsangst.

  • traumatische ervaringen.

  • eetproblemen.

  • neerslachtige en depressieve gevoelens.

  • verslavingen.

De eerste sessie

De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek en opstart van de hypnotherapie. Samen brengen we in kaart rond welk thema we gaan werken de volgende sessies. Tijdens dit gesprek testen we ook jouw gevoeligheid voor hypnose en welke methodes ik best gebruik om jou in een diepe hypnose te krijgen. Daarna starten we de hypnotherapie op.

 

Vervolg  sessies

Tijdens de volgende sessies gaan we aan de slag met de regressietherapie waarin we terugkeren naar de pijnlijke ervaring. In de laatste sessie volgt er een helingssessie die ervoor zorgt dat jouw hele onderbewuste geherprogrammeerd wordt.

Wat je ziet is geen feit, maar een weerspiegeling van jouw onbewuste gedachten en gevoelens!

Tarief

Eerste sessie : intake, gevoeligheidsstest + opstart hypnotherapie
Deze sessie duurt 1.30 uur

Tarief: 120 euro

             

Vervolgsessies : regressietherapie + helingsessie:
Deze sessies duren 1.30u tot 2 uur
Tarief: 120 euro per sessie

Praktisch

Afhankelijk van jouw hulpvraag en de diepte van de problematiek kunnen er 3 tot 4 sessies nodig zijn. Het is best om de afspraken te boeken met een tijdspanne van max. 14 dagen tussen elkaar. Gezien de drukke agenda raad ik aan om meteen 3 sessies in te boeken. Je kunt deze steeds annuleren mits rekening te houden met de annulatievoorwaarden.

Lesly Vancoillie

Als erkend coach en therapeut in Kuurne en Kortrijk help ik je op weg naar meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en zelfliefde.

© 2020 Copyright Lesly Vancoillie 

Ben je klaar voor verandering?